Chat with us, powered by LiveChat

Veelgestelde vragen

Betaling

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Om ervoor te zorgen dat de kosten worden verspreid en er niet in één keer een hoog bedrag overgemaakt moet worden, hebben we de betaling in 2-3 delen gesplitst. De eerste factuur voor alle drie de producten bedraagt €499. Hierbij geldt een betalingstermijn van 30 dagen en wordt verstuurd bij opdracht. De tweede factuur bedraagt €250. Deze wordt verstuurd na de intake en ook hier geldt een betalingstermijn van 30 dagen. De derde factuur geldt alleen voor de Plus en de Pro en bedraagt het resterende bedrag. Hiervoor geldt een langere betalingstermijn van 120 dagen. Wanneer je toch binnen 30 dagen betaald, krijg je 3% korting.

Ook ontvang je één eindfactuur met alle bedragen welke kan worden gebruikt voor de subsidieaanvraag.
Krijg ik ook subsidie op de uitgevoerde maatregel?
Nee. De subsidie is alleen bedoeld voor het advies en het begeleidingstraject.

Wat wordt er van me verwacht?

Wie regelt de subsidieaanvraag?
In principe regel je deze zelf. Wil je liever dat wij het regelen? Geen probleem! Vanwege de extra handelingen die we moeten uitvoeren, vragen we een kleine meerprijs. Maar in ruil daarvoor hoef jij je nergens meer zorgen om te maken.
Ik heb een offerte aangevraagd. Moet ik verder nog wat doen?
Helemaal niets. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op over de offerte.
Ik heb weinig tot geen tijd, kan ik nog steeds aan de slag?
Ja, natuurlijk! Onze werkwijze is volledig afgestemd op bedrijven en ondernemers waarbij de bedrijfsvoering op nummer 1 staat en energiebesparing niet de core business is. Tijdens de energiescan brengt je persoonlijke adviseur de energiesituatie in kaart. Hij of zij analyseert het energieverbruik en het bedrijfspand. Dit duurt drie à vier uur. Bij het eerste en laatste deel vragen we je aanwezigheid. Liever de hele scan aanwezig zijn? Dat mag natuurlijk ook! Lees meer over onze werkwijze hier.
Ik heb geen zin in hoge kosten. Wordt er van me verwacht dat ik meteen grote investeringen doe?
Nee hoor, dat hoeft niet. De subsidie vraagt wel dat je het bedrag voor advies en begeleiding voorfinanciert. Heb je hulp bij de aanvraag van de subsidie en uitvoering van de maatregel? Dan vragen wij direct na de afspraak de subsidie aan. RVO heeft 13 weken de tijd om de aanvraag goed te keuren, zodra deze is goedgekeurd, krijg je binnen één week 80% van de kosten teruggestort. Bij ons doe je een aanbetaling van €499. Na de afspraak heb je 90 dagen de tijd om de rest te betalen.
Ik moet ook een maatregel uitvoeren. Hier zijn volgens mij aanzienlijke kosten aan verbonden. Wat is jullie ervaring hiermee?
De kosten voor het uitvoeren van een maatregel lopen erg uiteen. Er zijn veel acties die uitgevoerd kunnen worden zonder dat er een hoge investering bij gemoeid is. Ook zijn er acties zoals zonnepanelen, een nieuwe cv ketel of het vervangen van alle verlichting, waar wel een hoge investering aan vast zit. Wil je zekerheid? Vraag dan ondersteuning aan bij het uitvoeren van de maatregel. Voor €149 zorgen wij dat je aan de verplichting voldoet.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Voor wie is de subsidie?
De SVM-regeling is voor bedrijven:
  • met minder dan 250 fte in dienst
  • met maximaal een omzet van €50 miljoen per jaar
  • met 1 of meer bedrijfspanden in Nederland
  • met een jaarverbruik van minder dan 50.000 kWh en 25.000 m3 gas
  • die niet meer dan €200.000 aan minimissteun hebben ontvangen
Wanneer kan ik de subsidie aanvragen?
De subsidie kun je aanvragen nadat je advies en/of begeleiding hebt ontvangen. Wél moet je bewijs leveren dat minstens één van de geadviseerde besparingsacties uitgevoerd is of uitgevoerd gaat worden. De aanvraag kan tussen 1 oktober 2021 en 30 september 2022. Is het potje op? Dan heb je pech. Start daarom vandaag!

Overige vragen

Zijn de kosten voor advies en begeleiding niet hoger dan mijn potentiële besparing?
Wij zien in de praktijk dat ondernemers met eenvoudige gedragsaanpassingen (goed afstellen installaties, licht uit, verwarming optimaliseren) al snel 10% op jaarbasis kunnen besparen.
Is het een wettelijke verplichting?
Nee. Deze subsidie is juist bedoeld voor de groep waarop geen wettelijke verplichting rust. Wel rust er op ieder bedrijf een zorgplicht. Dit houdt in dat er doelmatig gebruik wordt gemaakt van energie en geen duidelijke energieverspilling plaats vindt.

Andere vragen?

Stel ze hier! We namen zo snel mogelijk contact met je op.
Made on
Tilda