Chat with us, powered by LiveChat
Verbruikt het gebouw van jouw organisatie meer dan 50.000 kWh of 25.000m³ aardgas?
Zorg dan dat je voldoet aan de informatieplicht energiebesparing.

Met ons innovatieve platform ontvang je persoonlijk advies én inzicht in je verbruik. Ook helpen we je voldoen aan de wetgeving.

Zo bespaar je kosten en CO₂ én voorkom je boetes
De informatieplicht energiebesparing
Dit klinkt misschien niet zo leuk, maar het kan ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen! EnergiePartners helpt je graag. Met ons innovatieve platform, de EnergiePlanner, bespaar je binnen no-time op je energiekosten en voldoe je aan de wetgeving.

Ons team van ervaren adviseurs begeleidt je door het proces, schetst alle noodzakelijke verplichtingen, houdt toezicht op de uitvoering en rapporteert desgewenst aan het bevoegd gezag (de informatieplicht).

Wat is de informatieplicht energiebesparing?

De energiebesparingsplicht vereist dat bedrijven energiebesparende maatregelen uitvoeren. Dit gaat om maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Deze staan omschreven in de Erkende Maatregelen Lijst (EML).

Naast het nemen van deze maatregelen zul je hier ook over moeten rapporteren, de zogeheten informatieplicht. Deze rapportage dient elke 4 jaar te gebeuren en wordt ingediend via het e-Loket.

De deadline voor het indienen van de informatieplicht was 1 januari 2024. Vanaf nu zullen de handhavende instanties bedrijven gaan controleren.
Voldoet jouw bedrijf nog niet aan de informatieplicht? Regel dit dan alsnog!
Voor welke organisaties geldt dit?
De informatieplicht geldt voor bedrijven met een jaarverbruik dat groter is dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent).

Bij zeer grote verbruiken kan een organisatie ook een onderzoeksplicht hebben. Deze organisaties zullen aanvullend een onderzoek moeten laten uitvoeren.

Hoe werkt het?

1
Meld je aan
Vraag een offerte aan. Je kiest zelf of je alleen aan de wetgeving wilt voldoen of serieus aan de slag wilt met besparen.
Je ontvangt binnen 24 uur van ons een offerte.
2
Ontvang het energieadvies
De adviseur komt langs op locatie om een energiescan van jouw gebouw te maken.
De uitkomsten en de verbruiksdata worden gecombineerd in een actieplan in de EnergiePlanner.
3
Inzicht in maatregelen
In de EnergiePlanner kun je eenvoudig vinden welke verplichte maatregelen voor jouw organisatie gelden.
Je ziet ook direct hoeveel je kunt besparen met het uitvoeren van de acties.
4
Afmelding informatieplicht
Vanuit de EnergiePlanner kunnen de benodigde gegevens direct gerapporteerd worden aan het RVO.
Ook houd je 1 jaar toegang tot jouw EnergiePlanner.
Met de EnergiePlanner voldoe je direct aan één van de nieuwe verplichte maatregelen uit de EML 2023. De EnergiePlanner is namelijk een erkend EBS (energieregistratie- en bewakingssysteem).
Fulco Barth
Account Manager
Kosten
De prijs voor onze diensten varieert afhankelijk van de grootte en complexiteit van je pand. Onze tarieven beginnen bij €699. Na een jaar kun je jouw EnergiePlanner verlengen voor een vast laag bedrag per maand.
Vraag een vrijblijvend voorstel aan via onderstaande button.

  Heb je meer dan 250 voltijdse werknemers of een jaarlijkse omzet van meer dan 50 miljoen euro?
  Dan moet je waarschijnlijk voldoen aan de EED-auditplicht! De EED-auditplicht is een verplichting voor grote ondernemingen om elke vier jaar een energieaudit uit te voeren. Wij kunnen je hierbij helpen.
   Wil je meer dan aan de wetgeving voldoen? Kies dan voor de Plus en ga serieus aan de slag met besparen.
   Let op!
   Alle bedrijven met een jaarverbruik boven de 50.000 kWh en/of 25.000 m³ aardgas hadden uiterlijk 1-1-2024 moeten rapporteren aan de overheid (de informatieplicht energiebesparing). Laat je niet verrassen door handhaving en regel alsnog de indiening van de informatieplicht als dit nog niet gedaan is!
   Made on
   Tilda