Chat with us, powered by LiveChat

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) weer open

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB is per 1 april weer opnieuw open.
Vanaf 1 april is de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) weer opengesteld. Mkb-ondernemers kunnen deze subsidie nu weer aanvragen om hun bedrijf te verduurzamen. Je kunt hiermee 80% van de kosten van een energieadvies vergoed krijgen.

De svm regeling in het kort

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunnen kleinere ondernemers besparen op energiekosten door advies en ondersteuning. Ze krijgen subsidie voor de inhuur van een energieadviseur voor energieadvies op maat én voor hulp bij het uitvoeren. De regeling is, na de verscherping van de eisen, nu weer open vanaf 1 april 2023 tot 30 september 2023.


De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze regeling zijn als volgt:

  • je mag maximaal 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal €50 miljoen hebben;
  • je hebt één of meer bedrijfspanden of huurt een bedrijfspand (of ruimte daarin);
  • de onderneming valt niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht. Dat betekent dat je niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt per jaar.

Energieadvies van EnergiePartners met 80% subsidie

EnergiePartners helpt ondernemers met het opstellen van een energieadvies op maat. Bedrijven die niet onder de energiebesparingsplicht vallen kunnen subsidie krijgen op ons energieadvies. Je krijgt hiermee 80% vergoed op een energieadvies op maat. Op onze pagina over de svm regeling lees je hier meer over.

Made on
Tilda