Chat with us, powered by LiveChat

Gasverspilling stoppen? Gebruik energie monitoring!

Dankzij energiemonitoring is het gasverbruik van Head Electronics binnen een maand met maar liefst 25% verlaagd!
Head Electronics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en assembleren van industriële elektronica. Hun gasverbruik is in een kleine maand met maar liefst 25% verlaagd! Head Electronics is daarmee een prachtig voorbeeld van hoe belangrijk energiemonitoring is.

Het realiseren van zo’n mooie besparing gebeurt niet in één keer, maar in meerdere stappen. De drie onderstaande grafieken weergeven het gasverbruik van Head Electronics in week 42, 44 en 46. Per keer heeft het bedrijf acties uitgevoerd die voor grote veranderingen zorgen in hun gasverbruik.

In grafiek 1 is zichtbaar dat Head Electronics dag en nacht gas verbruikt, terwijl dit niet zou moeten. Wat bleek? De buitensensor en gasklep waren defect en veroorzaakten het continue verbruik. Grafiek 2 laat zien dat deze problemen zijn opgelost. Het gasverbruik neemt af en het weekpatroon keert terug. Wél is nog steeds te zien dat het bedrijf 24/7 gas verbruikt. Ook op momenten dat het bedrijfspand gesloten is.

Head Electronics is ’s avonds en op zondagen gesloten. Toch is op die momenten gasverbruik zichtbaar. Na hier contact over te hebben gehad is het gasverbruik van het bedrijf afgenomen en efficiënter geworden. In grafiek 3 is te zien dat het gasverbruik in de nachten gedaald is naar nul!
Grafiek 1: gasverbruik in week 42
Door een defecte buitensensor en gasklep verbruikt Head Electronics dag en nacht gas.
Grafiek 2: gasverbruik in week 44
De problemen zijn opgelost en het weekpatroon keert terug. Wél is nog steeds te zien dat Head Electronics 24/7 gas verbruikt.
Grafiek 3: gasverbruik in week 46
Head Electronics is in de avonden gesloten en heeft het gasverbruik hierop geoptimaliseerd. Nu is hun gasverbruik in de nachten gedaald naar nul!
Als volgende stap wil Head Electronics van het gasverbruik op de zondagen af. Zodra dit gelukt is gebruikt het bedrijf alleen nog maar gas wanneer het bedrijfspand open is. Een prachtig resultaat!

Zo is Head Electronics een mooi voorbeeld van hoe belangrijk energiemonitoring is! Dankzij energiemonitoring constateerde het bedrijf de defecte buitensensor en gasklep. Ook maakte de verbruiksdata de optimalisatie van de klok- en thermostaatinstellingen zichtbaar. Het resultaat tot nu toe: een gasbesparing van meer dan 25% per week. En dat terwijl het bedrijf nog niet klaar is met optimaliseren.
Automatische data-analyse
EnergiePartners werkt tegenwoordig met automatische data-analyse. Heeft een bedrijfspand bijvoorbeeld een ongebruikelijke piek in de data? Dan wordt dit geconstateerd. Hetzelfde geldt voor het stroom- en gasverbruik buiten openingstijden. In dat geval is de kans groot dat de thermostaat- en klokinstellingen niet efficiënt zijn ingesteld. De verwarming staat dan bijvoorbeeld nog aan op momenten dat niemand aanwezig is.
Met de stijgende gasprijzen is het minimaliseren van het gasverbruik zeker interessant voor bedrijven. Daarnaast is de winterperiode hét uitgelezen moment om hiermee aan de slag te gaan.

Wil je ook het energieverbruik van jouw bedrijf optimaliseren aan de hand van energiemonitoring? Wil je net als Head Electronics gebruik maken van de EnergiePlanner? En de kennis van een energieadviseur die de verbruiksdata van jouw bedrijf tot in detail analyseert? We helpen je graag op weg!
Zo minimaliseer je het gasverbruik van jouw bedrijf
Gebruik energiemonitoring
Dankzij energiemonitoring constateer je verbeterpunten die zonder verbruiksdata nooit in beeld komen.
Werk in stappen

Bedrijven met prachtige besparingen realiseren dit niet in één keer. Werk in meerdere kleine stappen naar een mooie besparing toe.
Laat je verbruiksdata analyseren
Het analyseren van verbruiksdata is een ingewikkelde klus, waar veel bij komt kijken. Schakel daarom een professional in.
Made on
Tilda