Chat with us, powered by LiveChat
Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Wil je als mkb-ondernemer energie en kosten besparen? En daarmee je bedrijf verduurzamen? Dan is de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) van RVO iets voor jou.

De SVM-subsidie is bedoeld voor een energieadvies traject op maat. Zowel het energieadvies als de ondersteuning vallen hieronder. In totaal wordt 80% van de gemaakte kosten vergoed. Het maximale subsidiebedrag per vestiging is €2.500.


De regeling start op 1 oktober 2021 en eindigt op 30 september 2022. Het op=op principe geldt, dus begin vandaag! Lees meer over de subsidieregeling op de website van het RVO.

Wanneer komt jouw bedrijf in aanmerking voor de SVM-regeling?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie gelden er een aantal eisen. Voldoe je hieraan? Dan kan je de subsidie aanvragen. Wil je hulp hierbij of twijfel je ergens aan? Neem contact met ons op.
Tot 250 fte

Als je als bedrijf minder dan 250 werknemers (fte's) in dienst hebt, kom je in aanmerking voor deze subsidie.
Jaaromzet maximaal €50 miljoen
Heb je ook een omzet van maximaal €50 miljoen per jaar? Dan voldoe je aan de tweede eis.
1 of meer bedrijfspanden
Het energieadvies en de begeleiding zijn van toepassing voor een locatie. Heb je dus 1 of meerdere bedrijfspanden in bezit? Of huur je deze? Dan zitten we nog goed.
Geen wettelijke verplichting
Je valt niet onder de Wet Milieubeheer. Deze geldt vanaf een jaarlijks energieverbruik van > 25.000 m3 en/of > 50.000 kWh.
1 actie is uitgevoerd

Er geldt een uitvoeringsverplichting bij deze subsidie. Dit betekent dat tenminste één besparingsactie uitgevoerd moet worden. Deze kosten vallen niet onder de SVM.
Op = Op

Het maximale bedrag voor de subsidie is €2.500. De aanvraag doe je tussen 1 oktober 2021 en 30 september 2022. Is het potje op? Dan heb je pech. Start vandaag!

Komt jouw bedrijf niet in aanmerking voor de SVM-regeling?

Maar wil je wel verduurzamen? De EnergiePlanner is geschikt voor ieder type bedrijf. Daarnaast helpen we je graag met de informatieplicht, de energiebesparingsplicht, jouw EED-aanvraag of met het verkrijgen van energielabel C.

Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.

Redenen om met energiebesparing aan de slag te gaan

Krijg 80% van de kosten vergoed.
EnergiePartners begrijpt dat tijd schaars is. Daarom hebben we een efficiente werkwijze ontwikkeld afgestemd op ondernemers.
De gasprijzen stijgen. Voorkom hoge energielasten, krijg en houd grip.
Verlaag de maandelijkse energielasten. Afhankelijk van jouw keuze krijg je een bespaargarantie.
Lage initiële kosten als je kiest voor hulp bij uitvoering van de maatregel.
Ga mee met ontwikkelingen. Verduurzaming wordt alsmaar belangrijker. Vroeg of laat word je met energiebesparing geconfronteerd. Zorg dat je nu gebruik maakt van de subsidie zodat je niet later met de kosten zit.

Lage energierekening?

BASIC
Voor mkb's met een hele lage energierekening.

Betaal € 749 en krijg € 599,20 cashback met de SVM-subsidie:
€ 149,80

Hiervoor krijg je:


✓ 3 jaar begeleiding


✓ Energieadvies op locatie


✓ Inzicht in actueel energieverbruik


✓ 24/7 toegang tot persoonlijk EnergiePlanner dashboard

Bestel nu
Veel vervoer?

PRO
Speciaal voor mkb's die veel vervoer hebben.

Betaal € 2.699 en krijg € 2.159,20 cashback met de SVM-subsidie:
€ 539,80

Hiervoor krijg je:


✓ 3 jaar begeleiding


✓ Energieadvies op locatie


✓ Inzicht in actueel energieverbruik


✓ 24/7 toegang tot persoonlijk EnergiePlanner dashboard


✓ Verbruiksdata analyse


✓ Jaarlijkse updategesprekken met persoonlijke energieadviseur


✓ Bespaargarantie van 7%


✓ Advies over vervoer


✓ Ondersteuning bij subsidieaanvraag


✓ Ondersteuning bij uitvoering maatregel

Bestel nu

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Wie regelt de subsidieaanvraag?
In principe regel je deze zelf. Wil je liever dat wij het regelen? Geen probleem! Vanwege de extra handelingen die we moeten uitvoeren, vragen we een kleine meerprijs. Maar in ruil daarvoor hoef jij je nergens meer zorgen om te maken.
Ik heb een offerte aangevraagd. Moet ik verder nog wat doen?
Helemaal niets. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op over de offerte.
Ik heb weinig tot geen tijd, kan ik nog steeds aan de slag?
Ja, natuurlijk! Onze werkwijze is volledig afgestemd op bedrijven en ondernemers waarbij de bedrijfsvoering op nummer 1 staat en energiebesparing niet de core business is. Tijdens de energiescan brengt je persoonlijke adviseur de energiesituatie in kaart. Hij of zij analyseert het energieverbruik en het bedrijfspand. Dit duurt drie à vier uur. Bij het eerste en laatste deel vragen we je aanwezigheid. Liever de hele scan aanwezig zijn? Dat mag natuurlijk ook! Lees meer over onze werkwijze hier.
Ik heb geen zin in hoge kosten. Wordt er van me verwacht dat ik meteen grote investeringen doe?
Nee hoor, dat hoeft niet. De subsidie vraagt wel dat je het bedrag voor advies en begeleiding voorfinanciert. Heb je hulp bij de aanvraag van de subsidie en uitvoering van de maatregel? Dan vragen wij direct na de afspraak de subsidie aan. RVO heeft 13 weken de tijd om de aanvraag goed te keuren, zodra deze is goedgekeurd, krijg je binnen één week 80% van de kosten teruggestort. Bij ons doe je een aanbetaling van €499. Na de afspraak heb je 90 dagen de tijd om de rest te betalen.
Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Om ervoor te zorgen dat de kosten worden verspreid en er niet in één keer een hoog bedrag overgemaakt moet worden, hebben we de betaling in 2-3 delen gesplitst. De eerste factuur voor alle drie de producten bedraagt €499. Hierbij geldt een betalingstermijn van 30 dagen en wordt verstuurd bij opdracht. De tweede factuur bedraagt €250. Deze wordt verstuurd na de intake en ook hier geldt een betalingstermijn van 30 dagen. De derde factuur geldt alleen voor de Plus en de Pro en bedraagt het resterende bedrag. Hiervoor geldt een langere betalingstermijn van 120 dagen. Wanneer je toch binnen 30 dagen betaald, krijg je 3% korting.

Ook ontvang je één eindfactuur met alle bedragen welke kan worden gebruikt voor de subsidieaanvraag.
Zijn de kosten voor advies en begeleiding niet hoger dan mijn potentiële besparing?
Wij zien in de praktijk dat ondernemers met eenvoudige gedragsaanpassingen (goed afstellen installaties, licht uit, verwarming optimaliseren) al snel 10% op jaarbasis kunnen besparen.
Is jouw vraag niet beantwoord?
Click to order
Jouw bestelling
Total: 
Naam
Email
Telefoonnummer
Alleen bij Plus
De betaling is per factuur en wordt opgesplitst in 2 à 3 delen. Dit is afhankelijk van het product dat je hebt gekozen. Meer informatie over de betaling vind je bij de veelgestelde vragen
Made on
Tilda