Chat with us, powered by LiveChat

SVM regeling tijdelijk stopgezet

De overheid heeft besloten om de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) vanaf 14 juli tijdelijk stop te zetten. Hieronder lees je hoe zij tot dit besluit gekomen zijn en wat dit voor jou als mkb'er betekent.
Oneigenlijk gebruik
Het besluit om de SVM regeling per direct stop te zetten is door de overheid genomen, omdat er meerdere signalen binnen zijn gekomen dat er enkele energieadviseurs oneigenlijk gebruik maakten van deze regeling. Zij deden zich voor als RVO-medewerker, beweerden dat hun diensten gratis zijn of verstrekte misleidende informatie over de verplichtingen rondom het afnemen van energie-advies. Per 14 juli is de Subsidieregeling Verduurzaming MKB daarom tijdelijk gesloten.

Strengere kwaliteitseisen
De regeling is destijds bewust zo simpel en laagdrempelig mogelijk gemaakt voor mkb'ers, zodat het hen weinig tijd kost om hiermee aan de slag te gaan. Echter zorgt dit nu voor misbruik van de regeling. Om dit in de toekomst te voorkomen, gaat de overheid een onderzoek instellen. Er wordt gekeken hoe de regeling in een nieuw jasje gestoken kan worden met strengere kwaliteitseisen voor energieadviseurs. Zo wordt verder oneigenlijk gebruik voorkomen en kan de SVM regeling daadwerkelijk ervoor gaan zorgen dat mkb'ers ondersteund worden bij het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Wat betekent dit voor mkb'ers?
Voor bedrijven die vóór 14 juli kosten hebben gemaakt in het kader van de SVM regeling geldt dat het gewoon mogelijk blijft om hiervoor een subsidieaanvraag in te dienen. Aanvragen voor nieuwe kosten kunnen echter tijdelijk niet meer ingediend worden. De verwachting is dat deze regeling over een paar maanden weer van start zal gaan.

Wil jij als mkb'er gebruik maken van de SVM regeling om je bedrijf te verduurzamen? EnergiePartners helpt je graag. Als erkend energieadviesbureau voldoen wij aan de strengere kwaliteitseisen die gesteld gaan worden. Je kunt je gegevens achterlaten via svm@energiepartners.com. Wij nemen dan contact met je op zodra de SVM regeling weer van start gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Made on
Tilda