Chat with us, powered by LiveChat

Houthandel Houtwerf heeft een missie

Klantcase 19 november 2020
Houthandel Houtwerf heeft een missie; voor 2050 moet de gehele ontwikkeling, het gebruik en hergebruik van hun producten circulair zijn. Zónder natuurlijke grondstoffen te gebruiken, zónder de levende omgeving te vervuilen en zónder ecosystemen te beïnvloeden. Want niet alleen wij, maar ook generaties na ons verdienen het om te genieten van onze prachtige natuur. Houtwerf is hard op weg om hun missie te voltooien. Ze beschikt al jaren over het FSC keurmerk voor verantwoord bosbeheer én het PEFC certificaat. Naast hun eigen producten, kijkt Houtwerf graag naar nog meer manieren om hun steentje bij kunnen dragen aan de verbetering van het klimaat.
"Toen dit verbruik daalde door de zonnepanelen heb ik dit via de EnergiePlanner uit enthousiasme aan mijn collega’s laten zien”
Het antwoord op deze vraag vindt Houtwerf onder andere in energiebesparing.
Manager bedrijfsbureau Jeffrey zegt hierover; “als houthandel willen we niet alleen een circulaire uitstraling hebben, maar het ook echt zijn. Energiebesparing past hier goed bij! Daarnaast brengt energiebesparing financiële voordelen met zich mee”.

Bij de energiebesparing helpt onze energieadviseur Nanne hen. ‘Het is fijn dat iemand met een professionele blik meekijkt naar onze energie bespaarmogelijkheden’, voegt Jeffrey toe. Ook hier liggen de ambities van Houtwerf torenhoog. “Tijdens de energiescan uitgevoerd door jullie oud-collega Gerwin, liet hij weten dat zonnepanelen voor ons interessant konden zijn. Hij benoemde hierbij ook de SDE+-subsidie. Voor ons toen nog totaal onbekend en daarom een positieve verrassing”, aldus Jeffrey. EnergiePartners had slechts 4 dagen om de aanvraag te regelen. Met succes!
“We zijn destijds blanco het proces ingegaan, maar zijn er naarmate de tijd verstreek steeds serieuzer over geworden. Inmiddels hebben we ruim 800 panelen op twee panden liggen”. Voor deze twee panden dekt Houtwerf zo’n 75% van het verbruik af van wat ze in 2018 hadden. Verwacht wordt dat dit komend jaar kan stijgen naar zelfs 85%. “Toen dit verbruik daalde door de zonnepanelen heb ik dit via de EnergiePlanner uit enthousiasme aan mijn collega’s laten zien”, zegt Jeffrey. Terecht! Want deze prachtige resultaten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de zakelijke portemonnee.
Uit alles blijkt dat Houtwerf het klimaat serieus neemt. Zo is hun pro-actieve houding omtrent energiebesparing inspirerend te noemen. “Houtwerf vertrouwt op ons als professional, maar denkt en analyseert zelf ook mee”, zegt hun energieadviseur Nanne. Zo heeft Houtwerf als optie aangedragen om vanuit de EnergiePlanner seintjes te kunnen ontvangen bij opvallende veranderingen in het verbruik. Dit advies nemen we mee in onze ontwikkeling. “Het is tof te merken dat een onderneming echt passie heeft voor het milieu en onze materie. Dit maakt de samenwerking aangenaam”, voegt Nanne toe. EnergiePartners streeft dagelijks naar een groene toekomst, wij kunnen een bedrijf als Houtwerf dan ook enkel bewonderen. We verwachten binnen onze samenwerking nog veel mooie resultaten te boeken voor onze planeet!

De resultaten van Houthandel Houtwerf

584.442 kWh
Sinds 2017 is er in totaal maar liefst 584.442 kWh bespaard
5.035 m3 gas
Dit alles staat gelijk aan 780.421 kilometers rijden in de auto
207 ton CO2
In totaal hebben 16.722 bomen een jaar nodig om de CO2-uitstoot op te nemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Made on
Tilda